Image

ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 η οικογένεια Γυπαράκη έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της ιστορία στο χώρο της τυροκομίας. Ο παππούς Ανδρέας ξεκίνησε να τυροκομεί αρχικά για την οικογένειά του και στη συνέχεια για συγγενείς και φίλους στο Μιτάτο (μικρό κατάλυμα στο βουνό που λειτουργούσε σαν τυροκομείο) της οικογένειας.

Την τέχνη και τα μυστικά της τυροκόμησης έμαθε και στους γιους του Σήφη και Πέτρο. Μαζί, πατέρας και γιοι έφτιαξαν ένα μικρό τυροκομείο και ξεκίνησαν δειλά δειλά αλλά με όρεξη και μεράκι να παράγουν τα τυροκομικά προϊόντα τους για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγοράς.

Με την καθοδήγηση του πατέρα τους, ο Σήφης και ο Πέτρος Γυπαράκης κατάφεραν να καθιερώσουν το όνομα Γυπαράκη και τα τυροκομικά προϊόντα ΓΥΠΑΣ σαν συνώνυμο της γεύσης και της ποιότητας των κρητικών τυριών. 

Γρήγορα, η φήμη για τη γεύση και την ποιότητα των τυριών της οικογένειας Γυπαράκη εξαπλώθηκε και όλο και περισσότεροι ζητούσαν να δοκιμάσουν την ξακουστή Γραβιέρα Κρήτης μακράς ωρίμανσης και το δροσερό Ανθότυρο.

Image
Image
Image

ΣΗΜΕΡΑ

Image

Μετά την ξαφνική απώλεια του Σήφη, ο αδερφός του Πέτρος μαζί με την οικογένεια του Σήφη συνεχίζουν την πορεία της οικογενειακής επιχείρησης με επιτυχία δίνοντας τη δυνατότητα πλέον στους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μέσα από την έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα , να γευτούν την αυθεντική γεύση των παραδοσιακών κρητικών τυροκομικών ΓΥΠΑΣ.

ΠΕΤΡΟΣ ΓΥΠΑΡΑΚΗΣ

Η ΟΜΑΔΑ

Image

Σήμερα τα τυροκομικά προϊόντα με την επωνυμία ΓΥΠΑΣ, έχουν εδραιωθεί στην ελληνική αγορά και έχουν αποτυπωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών ως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Η οικογένεια Γυπαράκη συνεχίζει να παρασκευάζει τα προϊόντα της με σεβασμό στον τόπο της και πίστη στην παράδοση, προσφέροντας απλόχερα τον πλούτο της περίφημης κρητικής διατροφής.

Εγώ 'χω δυνατά φτερά και θα τσι κατακτήσω η-τσ' ουρανούς και τη φωλιά στην πούλια θα τη χτίσω.