ΜΥΖHΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
Για την ζύμη:
3 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρακί ή τσίπουρο
3/4 - 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
300 - 400 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
1 αυγό
1 κ.γ. δυόσμο
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, κατόπιν την ρακί και το λάδι. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο ώσπου να γίνει μια ωραία ζύμη και φτιάχνουμε μία μπάλα. Αλευρώνουμε ελαφρά το μπολ, τοποθετούμε την μπάλα και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με πιρούνι το τυρί και προσθέτουμε τον δυόσμο, το αυγό και προαιρετικά το αλάτι. Περιμένουμε την ζύμη. Αλευρώνουμε ελαφρά το πάγκο μας, τοποθετούμε την ζύμη και με το πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σχεδόν να γίνει μισό εκατοστό. Παίρνουμε ένα πιατάκι του καφέ και κόβουμε με μαχαίρι την ζύμη σε σχήμα κυκλικό. Σε κάθε μυζηθροπιτάκι βάζουμε από 1 κουταλιά του γλυκού γέμιση. Βρέχουμε με το δάκτυλο μας την μισή μεριά και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τηγανίζουμε προσεκτικά σε μέτρια φωτιά για 2 - 3' από κάθε μεριά. Σερβίρονται ζεστά.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω μέλι ή άχνη, καρύδια και κανέλα.