ΠΙΤΑ ΣΦΑΚΙΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ:

Φέτες ανθότυρου
αλεύρι
λάδι
θυμαρίσιο μέλι
κανέλα

Image

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και τα ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Κάνουμε μπαλάκια με τη μυζήθρα στο μέγεθος ενός αυγού. Κόβουμε τη ζύμη σε αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνουμε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε μερικά «πουγκιά», τα οποία θα βάλουμε σε μια πάνινη πετσέτα. Πατάμε με το χέρι λίγο το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί για να ανοίξει και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Το πιέζουμε ξανά, σιγά-σιγά, έτσι ώστε να ανοίξουμε μια λεπτή πίτα. «Ψήνουμε» τις πιτούλες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι την καθεμία και τις σερβίρουμε ζεστές, περιχυμένες με μέλι.