Image

ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Το πρώτο τυροκομείο χτίστηκε στο κέντρο του χωριού, όπου ο παππούς Ανδρέας με τους γιους του Σήφη και Πέτρο ξεκίνησαν να τυροκομούν και να παράγουν παραδοσιακά κρητικά τυριά, όπως Γραβιέρα και Ανθότυρο με μεράκι και αγάπη. Στην αρχή τροφοδοτούσαν με τα προϊόντα τους την τοπική αγορά. Ωστόσο, σύντομα η ζήτηση αυξήθηκε και ο χώρος του μικρού τυροκομείου δεν επαρκούσε. Έτσι, η οικογενειακή επιχείρηση αναπτύσσεται και μεταφέρεται σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στην άκρη του χωριού για να μπορέσει να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για παραγωγή τυριών. Σήμερα, η επιχείρηση έχοντας σιγά σιγά αναπτυχθεί και εξελιχθεί σε μια τυροκομική μονάδα 3.000 τ.μ., λειτουργεί επενδύοντας στη σύγχρονη τεχνολογία, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις συνταγές των ντόπιων τυροκόμων, πάντα με γνώμονα την παράδοση, τις αγνές πρώτες ύλες και τον σεβασμό στον καταναλωτή.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η εταιρία ΑΦΟΙ ΓΥΠΑΡΗ Ο.Ε. πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους. Είναι πιστοποιημένη για τα προϊόντα ΠΟΠ από τον Agrocert , την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης και εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων FSSC 22000 : 2010, ISO 22000 : 2005 , & PASS 220 : 2008.

Τα τυροκομικά προϊόντα ΓΥΠΑΣ έχουν βραβευθεί για τη γεύση τους με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, με δύο αστέρια από τον ITQI.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Να μπόρουνα του γύπα και να ’μοιαζα μια μέρα να ξάνοιγα τσι ομορφιές του κόσμου απ’ τον αέρα.